Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med cider och vindruvor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktigt smaskig och festlig rätt som passar hela året och vid alla tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i bitar. Skala morötter och skär i ganska stora bitar (räkna med att få ut 5-6 bitar på varje morot). Skala steklöken. Hetta upp smör i stor gryta (ca 5 l). Bryn kyckling, morötter och steklök. Salta och peppra. Häll på kycklingfond och cider och låt sjuda under lock ca 30 minuter.
  2. Ta upp delarna och ställ åt sidan. Tillsätt grädden i skyn och koka ca 10 minuter. Vispa ner senapen. Smaka av med salt, peppar och citron och koka ihop.
  3. Skala vindruvorna.
  4. Skär vårlöken i stavar och lägg ner dessa i grytan (ev. med vitlöken). Lägg slutligen ner kyckling, morötter, steklök och vindruvor.
  5. Serveras gärna med potatis och en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.