- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En riktigt smaskig och festlig rätt som passar hela året och vid alla tillfällen.
Instruktioner
- Skär kycklingen i bitar. Skala morötter och skär i ganska stora bitar (räkna med att få ut 5-6 bitar på varje morot). Skala steklöken. Hetta upp smör i stor gryta (ca 5 l). Bryn kyckling, morötter och steklök. Salta och peppra. Häll på kycklingfond och cider och låt sjuda under lock ca 30 minuter.
- Ta upp delarna och ställ åt sidan. Tillsätt grädden i skyn och koka ca 10 minuter. Vispa ner senapen. Smaka av med salt, peppar och citron och koka ihop.
- Skala vindruvorna.
- Skär vårlöken i stavar och lägg ner dessa i grytan (ev. med vitlöken). Lägg slutligen ner kyckling, morötter, steklök och vindruvor.
- Serveras gärna med potatis och en fräsch grönsallad.
Publicerat den
7 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar