Njut av de möra kycklingbitarna i en härligt fruktig sås av äpplen, salvia och cider. En liten skvätt grädde förhöjer såsen ännu mer och gör den fyllig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor ugnsfast gryta. Lägg i den gula löken och fräs ca 5 minuter tills den mjuknar.
- Vänd kycklingbitarna i mjöl och lägg sedan kycklingen och vitlöken i grytan. Höj värmen och bryn kycklingen runtom ca 5 minuter.
- Tillsätt äpple, salvia, cider, salt och peppar. Koka upp, ta av från värmen och lägg på locket. Sätt in i ugnen och låt sjuda 30 minuter på svag värme.
- Ta ut grytan ur ugnen och ställ tillbaka den på spisen. Rör ner grädden och sjud ca 5 minuter på medelvärme under omrörning tills såsen är jämn och har tjocknat något. Servera genast.
Publicerat den
8 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar