Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med cider och äpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut av de möra kycklingbitarna i en härligt fruktig sås av äpplen, salvia och cider. En liten skvätt grädde förhöjer såsen ännu mer och gör den fyllig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor ugnsfast gryta. Lägg i den gula löken och fräs ca 5 minuter tills den mjuknar.
  2. Vänd kycklingbitarna i mjöl och lägg sedan kycklingen och vitlöken i grytan. Höj värmen och bryn kycklingen runtom ca 5 minuter.
  3. Tillsätt äpple, salvia, cider, salt och peppar. Koka upp, ta av från värmen och lägg på locket. Sätt in i ugnen och låt sjuda 30 minuter på svag värme.
  4. Ta ut grytan ur ugnen och ställ tillbaka den på spisen. Rör ner grädden och sjud ca 5 minuter på medelvärme under omrörning tills såsen är jämn och har tjocknat något. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.