En god kycklinggryta som passar när som helst.
Instruktioner
- Skär broilern i bitar.
Skiva purjon och skär sellerin i bitar.
Lägg kycklingbitarna, purjon, sellerin, smålökarna, krossad vitlök, salt, timjan, lagerblad och soja i en gryta.
Häll på ½ lit vatten och låt koka upp sakta, skumma flitigt så får du en klar och fin buljong.
Låt grytan småputtra tills köttet går att lossa från benen, tar ca 30min.
Häll ner ärtorna i grytan.
Ta grytan från värmen.
Vispa upp äggulorna i grädden och häll ned blandningen i grytan under vispning.
Smaka av noga och strö den finklippta persilja över.
- Grytan är även god enbart med den klara buljongen, uteslut då äggulorna och grädden.
- Serveras med ris eller potatis
Publicerat den
17 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar