Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med vitkål

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Speciell smak på denna rätt, men god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt förpackningen Skala och hacka löken och vitlöken fint. Strimla vitkålen. Skär kycklingen i ca 2 cm breda strimlor. Fräs curryn försiktigt i 1 msk smör i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt lök, vitlök och vitkål, fräs 3-4 minuter Häll i tomaterna, fonden, 2 dl vatten och kycklingstrimlorna. Låt koka ca 10 min.
  2. Kärna ur och skär äpplet i cm stora bitar. Tillsätt äpplet när ca 3 min återstår. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strö mandelspån över grytan och servera med ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • catlover 5 juli 2009

    Hej. Har provat Kycklinggryta med vitkål idag. Och den var mumsig trots att jag glömt att handla hem mandelspån.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.