Speciell smak på denna rätt, men god.
Instruktioner
- Koka riset enligt förpackningen
Skala och hacka löken och vitlöken fint.
Strimla vitkålen.
Skär kycklingen i ca 2 cm breda strimlor.
Fräs curryn försiktigt i 1 msk smör i en stor kastrull eller gryta.
Tillsätt lök, vitlök och vitkål, fräs 3-4 minuter
Häll i tomaterna, fonden, 2 dl vatten och kycklingstrimlorna.
Låt koka ca 10 min.
- Kärna ur och skär äpplet i cm stora bitar.
Tillsätt äpplet när ca 3 min återstår.
Smaka av med salt och peppar.
- Strö mandelspån över grytan och servera med ris.
Publicerat den
15 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej. Har provat Kycklinggryta med vitkål idag. Och den var mumsig trots att jag glömt att handla hem mandelspån.