Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglår BBQ med matvete och grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Trä kycklinglårfiléerna på två spett så ligger de stadigt och kan lätt vändas på grillen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Koka morötterna i lättsaltat vatten. Skala gurkan. Skiva gurkan och rädisor tunt. Putsa kycklinglåren och vik ut dem. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och blanda med 1 dl av barbecuesåsen i en bunke.
  2. Trä upp på dubbla spett och grilla runtom tills låren är genomstekta, 10-15 minuter. Pensla med resterande sås under grillningen. Skär ett snitt i den tjockaste delen, sipprar klar saft ut är kycklingen färdig.
  3. Blanda matvete, gurka, rädisor, citronskal, juice, honung, ½ msk olja, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ner mangoldskotten och morötterna och servera med kycklingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.