Trä kycklinglårfiléerna på två spett så ligger de stadigt och kan lätt vändas på grillen.
Instruktioner
- Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
Koka morötterna i lättsaltat vatten. Skala gurkan. Skiva gurkan och rädisor tunt. Putsa kycklinglåren och vik ut dem. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och blanda med 1 dl av barbecuesåsen i en bunke.
- Trä upp på dubbla spett och grilla runtom tills låren är genomstekta, 10-15 minuter. Pensla med resterande sås under grillningen. Skär ett snitt i den tjockaste delen, sipprar klar saft ut är kycklingen färdig.
- Blanda matvete, gurka, rädisor, citronskal, juice, honung, ½ msk olja, ½ tsk salt och 2 krm peppar.
Vänd ner mangoldskotten och morötterna och servera med kycklingen.
Publicerat den
18 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar