Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Omtyckt av alla som har ätit av den

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och tillsätt vattnet sist. Låt pajdegen vila svalt ca 30 min. Kavla degen på mjölat underlag. Ta undan en bit deg till gallret. Tryck ut degen i osmord pajform ca 28-29 cm i diameter. Klä även formens kant med deg och vik om kanterna ordentligt med deg. Nagga bottnen med en gaffel (för att inte degen ska bubbla sig). Pensla botten och kant med det uppvispade ägget. Spar lite att pensla gallret med. Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.
  2. Fyllning: Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Låt sparrisen rinna av ordentligt. Spar 1 dl spad. Dela sparrisen i bitar Fräs matfett i en kastrull, lägg i purjolöken och låt den puttra mjuk och glansig. Vispa ihop mjöl, sparrisspad och buljong till en slät redning. Vispa ner redningen lite i taget i lökfräset och koka upp under kraftig omrörning. Ta kastrullen av värmen och rör i créme fraiche. Koka upp och tillsätt senap, vitlök och kryddor. Blanda i kycklingbitar och sparris. Häll stuvningen i det förgräddade pajskalet. Stuvningen ska ha en fast konsistens, annars blir pajen för såsig. Det är viktigt att grillkycklingen ej väger mindre än 600 g, för då blir det för lite kött i stuvningen. Om den tillagas i förväg, så värm stuvningen hastigt innan den hälls i pajskalet.
  3. Kavla ut resten av degen och skär eller sporra ut remsor. Pensla med ägget. Lägg remsorna i rutmönster över fyllningen. Grädda i ugn 200 grader ca 25 minuter. Garnera med strimlad morot. Servera med en sallad.
  4. Pajen kan frysas. Men ska den lagas i förväg och frysas in, så frys pajskal och stuvning var för sig. Gör sedan pajen färdig när den skall avnjutas

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.