Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Helt fantastig god paj

Ingredienser

Instruktioner

Pajdegen kan ersättas med rullad djupfryst smördegsplatta, men godare med denna pajdeg enligt mig. Till en liten form räcker det med 2 dl mjölk och 2 ägg. hacka ihop degen, arbeta snabbt och låt den vila kallt en stund. Tryck ut degen eller smördegen i pajformen eller kavla ut den, skär bort överflödig deg och picka med en gaffel. grädda degen i ca 10 min på samma grader om du gör degen. Skär rensad kycklingkött och skinka i mindre bitar och lägg det i formen, Strö äver ädelosten. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor (örtsalt, grillkrydda, vitlökspulver, timjan, dragon, aromat), tillsätt osten och häll blandningen i formen. garnera ev. med överbliven deg, men godare utan. Grädda i 200 grader i ca 30 min eller nägg äggstanningen stelnat har blivit krämig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.