Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj med grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En "man tager vad man haver" paj som blev blev helt otroligt lyckad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen. Hacka grönsakerna, pressad vitlök och champinjoner och bryn i olivolja tills vätskan kokat ur. Lägg grönsakerna i en skål. Skär kycklingen i små bitar och stek i olivolja. Smaksätt med salt o peppar. I slutet tillsätts chipotlen som får koka ihop med kycklingen tills vätskan försvunnit! Låt fyllningen stå.
  2. Gör pajdegen genom att smula ihop matfett, mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölk och knåda ihop till en smidig deg! Kavla ut på ett mjölat bakbord och lägg i pajformen. Pajskalet behöver inte förgräddas.
  3. Fyll pajskalet med fyllningen och vispa ihop äggstanningen som hälls över fyllningen i formen! Se till så att stanningen fördelas jämt i pajen!
  4. Grädda i ugn 200 grader i ca 25-30 minuter
  5. Servera med en sallad och keso!
  6. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.