Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsoppa med citronyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En annorlunda soppa som får en extra kick av citronyoghurten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Skala morötterna och tärna dem. Fräs lök, morötter och timjan i oljan i en stor kastrull ca 15 minuter. Tillsätt buljongen och låt koka 10 minuter.
  2. Lägg ner kycklingen och låt sjuda ca 5 minuter. Ta upp hälften av soppan, se till att du får med både kyckling och morot.
  3. Mixa det till en slät puré. Tillsätt den mixade delen i grytan, blanda och lägg i ärterna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Smaka av yoghurten med pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar.
  5. Fördela soppan i tallrikar och lägg en klick citronyoghurt i. Servera med ett gott färskt lantbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.