- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Gjord på restkyckling och säsongens grönsaker. Enkelt, billigt och gott.
Instruktioner
- Dela kycklingköttet i lagom bitar, skiva färsklöken i ca 2 cm långa bitar. Fräs i olja i en tjockbottnad kastrull tillsammans med pressad vitlök och svartpeppar tills löken blivit glansig.
- Strö över mjölet, rör om, späd med lite vatten och rör om till det inte är några klumpar. Häll på resten av vätskan (vatten och grädde), rör om.
- Medans soppan kokar upp, skiva de hårdare stjälkarna på bladgrönsakerna och skär äpplena i bitar. Lägg i soppan. Låt sjuda tills äpplena mjuknat.
- Lägg i bladen och rör om. Smaka av med salt och peppar och låt sjuda i ytterligare tre minuter. Klart att servera!
Publicerat den
14 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar