Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsoppa med färsk lök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Gjord på restkyckling och säsongens grönsaker. Enkelt, billigt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingköttet i lagom bitar, skiva färsklöken i ca 2 cm långa bitar. Fräs i olja i en tjockbottnad kastrull tillsammans med pressad vitlök och svartpeppar tills löken blivit glansig.
  2. Strö över mjölet, rör om, späd med lite vatten och rör om till det inte är några klumpar. Häll på resten av vätskan (vatten och grädde), rör om.
  3. Medans soppan kokar upp, skiva de hårdare stjälkarna på bladgrönsakerna och skär äpplena i bitar. Lägg i soppan. Låt sjuda tills äpplena mjuknat.
  4. Lägg i bladen och rör om. Smaka av med salt och peppar och låt sjuda i ytterligare tre minuter. Klart att servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.