- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar 5 minuter
Skriv ut
Med egengjord buljong får den här soppan en härlig och god smak. Det tar lite tid att göra egen buljong men den sköter sig själv på spisen och smaken blir mycket godare än med köpt buljong.
Instruktioner
- Tips: Man kan göra buljongen en månad innan och förvara i frysen. Soppan kan tillagas dagen innan.
- Torka av kycklingen.
Buljongen: Stycka kycklingen i lår, bröst, ben, och vingar.Lägg dem i en stor tjockbottnad katrull med vatten, selleri, pepparkorn, lagerblad, vitlök och lök. Koka upp och sänk värmen. Sjud under lock i en timme och en kvart. Ta av från plattan och låt svalna lite.
- Sila, och spara buljongen och kycklingköttet men kasta lökblandningen. Du behöver 1 1/4 l buljong till det här receptet.
- Soppan: Strimla moroten i tändsticksstora bitar. Värm oljan i en stor tjockbottnad gryta, tillsätt lök, morot och champinjoner. Rör om på låg värme tills löken mjuknat, blanda i buljongen och redningen på mjöl och mjölk. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under omrörning tills det hela tjocknat en aning.
- Skär kycklingköttet i smala strimlor. Tillsätt kyckling, grädde, sockerärtor, tomat och soja till soppan. Rör om tills den blivit riktigt varm. Avsmaka med salt och peppar. Serveras varm.
Publicerat den
2 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar