Dessa goda och enkla kycklingspett passar utmärkt tillsammans med den läckra tomat- och majssalsan.
Instruktioner
- Skär av majskornen från majskolven och ställ åt sidan. Dela varje kycklingfilé i åtta tärningar. Blanda 1 msk olivolja, 2 msk citronsaft, soja och timjan i en skål av glas eller porslin. Lägg i köttet och vänd så att det täcks av marinad. Täck över med plastfolie, ställ kallt och marinera minst tre timmar. Vänd då och då.
- Lägg 8 små trägrillspett i vatten och låt dra 30 minuter för att förhindra att de fattar eld under tillagningen.
- Trä fyra kycklingbitar på varje spett. Släng marinaden.
- Hetta upp resten av olivoljan i en teflonstekpanna på hög värme och fräs majsen 5 minuter. Lägg majsen i en skål med resten av citronsaften, tomater, koriander och basilika och blanda väl.
- Hetta upp en kolgrill eller en teflongrillpanna och grilla spetten 12 minuter, vänd var fjärde minut tills de är gyllene och genomstekta.
Publicerat den
27 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar