- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
God och smakrik kycklingwok som även barnen älskade. Serveras som den är eller tillsammans med ris
Instruktioner
- Lägg skalad och finriven ingefära, soja, olja och två pressade vitlöksklyftor i en stor skål och rör om ordentligt. Strimla kycklingen och lägg i skålen. Blanda runt.
- Rör ihop majonnäsen med 1-2 pressade vitlöksklyftor. Ställ aiolin åt sidan och servera med woken.
- Skala och skär morötter i tunna stavar. Skölj broccoli och skär ned i fina små buketter. Dela purjon på längden och skölj ur ev sandrester. Finhacka den.
- Hetta upp en wok/ stor stekpanna med 1 msk olja och fräs kycklingen i omgångar. Lägg upp på en tallrik. Fräs morötter och broccoli i resten av oljan. Lägg i purjon.
- Fyll på med vatten och buljongtärning och låt grönsakerna sjuda några minuter.
- Häll på vinäger och lägg i kycklingen. Låt sjuda några minuter tills grönsakerna mjuknat och kycklingen är helt vit inuti. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
10 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar