Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingwok med ingefära, broccoli och aioli

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

God och smakrik kycklingwok som även barnen älskade. Serveras som den är eller tillsammans med ris

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg skalad och finriven ingefära, soja, olja och två pressade vitlöksklyftor i en stor skål och rör om ordentligt. Strimla kycklingen och lägg i skålen. Blanda runt.
  2. Rör ihop majonnäsen med 1-2 pressade vitlöksklyftor. Ställ aiolin åt sidan och servera med woken.
  3. Skala och skär morötter i tunna stavar. Skölj broccoli och skär ned i fina små buketter. Dela purjon på längden och skölj ur ev sandrester. Finhacka den.
  4. Hetta upp en wok/ stor stekpanna med 1 msk olja och fräs kycklingen i omgångar. Lägg upp på en tallrik. Fräs morötter och broccoli i resten av oljan. Lägg i purjon.
  5. Fyll på med vatten och buljongtärning och låt grönsakerna sjuda några minuter.
  6. Häll på vinäger och lägg i kycklingen. Låt sjuda några minuter tills grönsakerna mjuknat och kycklingen är helt vit inuti. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.