Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker morotskaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Morotskakan blir fantastiskt saftig och smakrik med mandelmjöl. Sötmandeln ger lite knaprighet i kakan. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Klipp till ett bakplåtspapper till botten på en springform, 24 cm i diameter, och smörj kanterna på formen.
  3. Vispa ägg, rårörsocker och vaniljsocker riktigt pösigt. Blanda de övriga ingredienserna ordentligt i en skål. Vänd ner dem i äggsmeten. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 60-70 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den kallna helt i formen och gärna vila i kylen i några timmar så att den sätter sig.
  5. Vispa ihop färskost, florsocker och citronsaft.
  6. Fördela toppingen på kakan och dekorera med mandelspån, gärna rostade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.