Morotskakan blir fantastiskt saftig och smakrik med mandelmjöl. Sötmandeln ger lite knaprighet i kakan.
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Klipp till ett bakplåtspapper till botten på en springform, 24 cm i diameter, och smörj kanterna på formen.
- Vispa ägg, rårörsocker och vaniljsocker riktigt pösigt. Blanda de övriga ingredienserna ordentligt i en skål. Vänd ner dem i äggsmeten. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 60-70 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den kallna helt i formen och gärna vila i kylen i några timmar så att den sätter sig.
- Vispa ihop färskost, florsocker och citronsaft.
- Fördela toppingen på kakan och dekorera med mandelspån, gärna rostade.
Publicerat den
6 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar