Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker paj med brieost

 
Skriv ut

Om du vill ha lite hetta i pajen, tillsätter du en tesked sambal oelek i fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ formen i frysen ca 15 minuter.
  3. Förgrädda pajskalet, direkt från frysen i ca 5-10 minuter.
  4. Skiva svampen och stek den mjuk i olja. Lägg den i botten på det förgräddade pajskalet.
  5. Strimla tomaterna och blanda dem med parmesanosten i en bunke. Pressa och tillsätt vitlöksklyftan, äggen och grädden. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll ner blandningen i pajskalet. Skiva brien tunt och lägg i ett mönster ovanpå. Grädda i ugn i ca 35 minuter.
  7. Garnera med färska örter. Servera pajen ljummen eller rumstempererad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.