Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker pumpatårta

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Pumpan är en fantastisk råvara som sätter läcker smak på bakverk. Lyxa till det med en riktigt lyxig och god trevåningstårta med pumpabotten, kardemummafrosting och kolakräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och råsocker vitt och luftigt. Tillsätt muscovadosockret och rör om. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt oljan i omgångar under omrörning. Skala och riv pumpan grovt. Blanda den med mandelmjölet och vänd ner allt i smeten. Fördela smeten i tre smorda springformar, ca 15 cm i diameter. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt dem svalna.
  3. Smörkräm: Vispa smöret med vaniljsockret och siktat florsocker fluffigt, gärna med elvisp så att smörkrämen blir riktigt vit. Ställ den åt sidan i rumstemperatur tills du ska montera tårtan.
  4. Frosting: Vispa färskost, siktat florsocker och stött kardemumma fluffigt.
  5. Montering: Bred smörkräm på två bottnar och lägg ihop dem som en tårta. Lägg den sista bottnen överst, utan smörkräm på. Spackla tårtan med frosting med hjälp av en palett. Låt tårtan stelna i kylen i ca 30 minuter. Toppa tårtan med den karamelliserade mjölken (dulce de leche).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.