Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker syltpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Aprikos-, svart vinbärs- och jordgubbsmarmelad gör denna paj extra fruktig och smakrik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Istället för att använda marmelad kan man ta 125 g sylt + 1 tsk potatismjöl.
  2. Värm ugnen till 175 grader. Ställ in och värm en bakplåt i ugnen.
  3. Tina och kavla ut 250 g av pajdegen och klä en form, ca 20 cm i diameter, med avtagbar kant med degplattan. Tryck fast degen mot kanterna, skär bort överskottsdegen.
  4. Kavla ut resten av degen och skär ut 3 lika breda remsor. Snurra remsorna till spiraler genom att hålla remsorna i vars en ände och vrid lätt mot varandra. Vrid inte för mycket för då går degen sönder.
  5. Lägg ut spiralerna på pajdegsbottnen så att det bildas 6 lika stora sektioner. Lägg ut remsorna tvärs över varandra. Tryck fast remsorna mot pajskalet och i mitten. Pensla spiralerna med mjölk.
  6. Skeda upp de olika bärfyllningarna i de olika sektionerna. Lägg ett bakplåtspapper på den heta plåten. Ställ pajformen på pappret. Grädda 40-50 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Låt pajen svalna något innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.