Aprikos-, svart vinbärs- och jordgubbsmarmelad gör denna paj extra fruktig och smakrik.
Instruktioner
- Istället för att använda marmelad kan man ta 125 g sylt + 1 tsk potatismjöl.
- Värm ugnen till 175 grader. Ställ in och värm en bakplåt i ugnen.
- Tina och kavla ut 250 g av pajdegen och klä en form, ca 20 cm i diameter, med avtagbar kant med degplattan. Tryck fast degen mot kanterna, skär bort överskottsdegen.
- Kavla ut resten av degen och skär ut 3 lika breda remsor. Snurra remsorna till spiraler genom att hålla remsorna i vars en ände och vrid lätt mot varandra. Vrid inte för mycket för då går degen sönder.
- Lägg ut spiralerna på pajdegsbottnen så att det bildas 6 lika stora sektioner. Lägg ut remsorna tvärs över varandra. Tryck fast remsorna mot pajskalet och i mitten. Pensla spiralerna med mjölk.
- Skeda upp de olika bärfyllningarna i de olika sektionerna. Lägg ett bakplåtspapper på den heta plåten. Ställ pajformen på pappret. Grädda 40-50 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Låt pajen svalna något innan serveringen.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar