Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckert stekt ris

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Vem gillar inte fried rice?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stor wokpanna tills ytan börjar skimra. Häll äggen i wokpannan och fritera i ca 1 min. Rör försiktigt i dem och rotera pannan så att de stelnar jämnt. Lyft äggkakan ur pannan med en hålslev när de nästan är färdiga. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Torka ur wokpannan med hushållspapper, häll i en extra matsked olja. Woka löken i 2 min. tills den är ljusbrun. Lägg i bacon, woka i 1 min. Rör i socker och sherry, woka i 30 sek.
  3. Tillsätt riset, äggkakan, ostronsåsen, salladslöken, kycklingfonden och sesamoljan. Woka i 3 min. tills riset är varmt. Dela äggkakan i mindre bitar på samma gång.
  4. Lägg upp i portionsskålar och garnera med snedskurna salladslökar. Lägg chilin i en liten skål, häll över sojan och servera detta som sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.