Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckra buffébullar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Ett saftigt brytbröd som passar bra att bryta till middagen men även till lunchbuffén eller frukosten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt och ställ åt sidan.
  2. Blanda mjöl och kruska i en stor bunke, rör ner salt, ev fänkål och torrjäst eller lös upp jästen i lite fingervarmt vatten. Värm vattnet till ca 45-50 grader, 37 grader för färsk jäst, blanda ner olja och sirap och arbeta in det i mjölet. Arbeta samman tills degen är smidig.
  3. Slå upp degen på en lätt mjölad bänk. Knåda den i 5 minuter eller tills den är elastisk. Skär degen i 16 bitar och forma små bullar. Lägg bullarna på plåten ganska tätt i en rundel. Ställ plåten övertäckt på en varm plats och låt dem jäsa i 20 minuter.
  4. Pensla bullarna med äggvita och strö över solros- eller pumpafrön. Grädda i ca 40 minuter eller tills bullarna är gyllene och låter ihåliga när man knackar på dem. Servera dem varma eller kalla.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.