Ett saftigt brytbröd som passar bra att bryta till middagen men även till lunchbuffén eller frukosten.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt och ställ åt sidan.
- Blanda mjöl och kruska i en stor bunke, rör ner salt, ev fänkål och torrjäst eller lös upp jästen i lite fingervarmt vatten. Värm vattnet till ca 45-50 grader, 37 grader för färsk jäst, blanda ner olja och sirap och arbeta in det i mjölet. Arbeta samman tills degen är smidig.
- Slå upp degen på en lätt mjölad bänk. Knåda den i 5 minuter eller tills den är elastisk. Skär degen i 16 bitar och forma små bullar. Lägg bullarna på plåten ganska tätt i en rundel. Ställ plåten övertäckt på en varm plats och låt dem jäsa i 20 minuter.
- Pensla bullarna med äggvita och strö över solros- eller pumpafrön. Grädda i ca 40 minuter eller tills bullarna är gyllene och låter ihåliga när man knackar på dem. Servera dem varma eller kalla.
Publicerat den
2 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar