Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckra lunchmackor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med väl valda pålägg kan smörgåsar mycket väl bli en mättande måltid. Dessa läckra mackor med krämigt pålägg blir en perfekt lunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera bröden eller skär baguetten i fyra bitar och halvera dem. Klipp två tredjedelar av gräslöken fint.
  2. Skala schalottenlöken och hacka den fint. Blanda två tredjedelar ag kesellan med mjölk, ost och schalottenlök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj blåbären och låt dem rinna av. Blanda bär, socker, vinäger och potatismjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda en minut och smaka av med nejlika och kryddpeppar.
  4. Finhacka ättiksgurkan. Skölj och kärna ur paprikan och hacka den fint. Blanda gurka, paprika, yoghurt och resten av kesellan.
  5. Bred lite av yoghurtblandningen över hälften av brödhalvorna. Lägg på salladsbladen, bred över lite mer yoghurtblandning och lägg på skinkan. Klicka resten av yoghurtblandningen ovanpå skinkan och garnera med den klippta gräslöken.
  6. Portionera upp kesellakrämen på resten av brödhalvorna och klicka på blåbärschutneyn. Garnera med de hela gräslöksstråna och lägg upp alla mackor dekorativt på ett serveringsfat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.