Med väl valda pålägg kan smörgåsar mycket väl bli en mättande måltid. Dessa läckra mackor med krämigt pålägg blir en perfekt lunch.
Instruktioner
- Halvera bröden eller skär baguetten i fyra bitar och halvera dem. Klipp två tredjedelar av gräslöken fint.
- Skala schalottenlöken och hacka den fint. Blanda två tredjedelar ag kesellan med mjölk, ost och schalottenlök. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj blåbären och låt dem rinna av. Blanda bär, socker, vinäger och potatismjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda en minut och smaka av med nejlika och kryddpeppar.
- Finhacka ättiksgurkan. Skölj och kärna ur paprikan och hacka den fint. Blanda gurka, paprika, yoghurt och resten av kesellan.
- Bred lite av yoghurtblandningen över hälften av brödhalvorna. Lägg på salladsbladen, bred över lite mer yoghurtblandning och lägg på skinkan. Klicka resten av yoghurtblandningen ovanpå skinkan och garnera med den klippta gräslöken.
- Portionera upp kesellakrämen på resten av brödhalvorna och klicka på blåbärschutneyn. Garnera med de hela gräslöksstråna och lägg upp alla mackor dekorativt på ett serveringsfat.
Publicerat den
27 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar