Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätt morotskaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Kakan gräddas i en 1,5 l form. Gör en trippel sats och den rymms perfekt i en lång panna. Bra och frysa ned sen.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen 175 grader. Smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner det smälta smöret och de rivna morötterna. Blanda kanel, vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver, Rör ner i smeten. Häll i formen. Grädda på ugnens andra fals i ca 40 minuter eller mindre. Låt kakan svalna innan den stjälps upp. Blanda kesellan med florsockret. Bred över den kalla kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.