Grilla biffarna på utegrillen eller i grillpanna på spisen.
Instruktioner
- Sås:
Koka ihop grädden till 2 dl. Skär bort kanten på 200 g getost. Smula osten och vispa ner den i såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skrubba potatisen, lägg ner den i det kokande vattnet. Sjud ca 15 minuter.
- Skala försiktigt den vita sparrisen med potatiskalare. Låt gärna sparrisen ligga ner mot bänken eller handleden när du skalar, så bryts den inte så lätt.
- Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull, förväll först den vita sparrisen 5-8 minuter, ta upp med hålslev och förväll den gröna sparrisen 3-5 minuter.
- Ansa rädisorna och förväll dem 1 minut. Blanda grönsakerna i en gratängform och ringla över knappt hälften av såsen. Smula över resten av getosten.
- Sätt ugnen på grill och högsta värme. Sätt in fatet med grönsaker, högt upp, strax under det glödande elementet och gratinera 5-8 minuter. Garnera med timjan.
- Hetta under tiden en grillpanna eller utegrillen. Olja köttet lätt, salta och peppra. Grilla 2-3 minuter på var sida.
- Servera köttet med de gratinerade vårprimörerna och resten av den krämiga getostsåsen.
Publicerat den
28 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar