Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritsmaränger med jordgubbssalsa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Krossad lakrits i marängen ger en läcker kontrast mellan sött och salt. Med krämig yoghurt och solvarma jordgubbar blir det en ljuvlig liten sommardessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°. (Varmluft 100°, då kan plåtarna vara inne samtidigt).
  2. Vispa äggvitorna luftigt med citronjuice. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till styvt skum. Krossa turkisk peppar i en mortel och vänd ner hälften i marängsmeten.
  3. Klicka 8 maränger på en plåt med bak-plåtspapper. Gröp ur varje maräng med baksidan av en sked.
  4. Baka längst ner i ugnen 45–50 min. Marängerna är färdiga när de känns torra och lätt lossnar från papperet.
  5. Mosa 1/3 av jordgubbarna grovt med citronskal, juice och socker. Snoppa och kvarta resten av jordgubbarna, blanda ner i salsan. Spara 8 jordgubbar till dekoration.
  6. Lägg upp marängerna på ett stort fat eller assietter. Toppa med jordgubbssalsa och yoghurt. Dekorera med en jordgubbe på och strössla över krossad lakrits. Servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ellanfellan 30 december 2008

    Jag har letat så länge efter detta receptet, Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.