Små brownies som täcks av ett gott fudgetäcke med smak av lakrits och mjölkchoklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret med chokladen. Vispa äggen och blanda ner dem i smörblandningen. Tillsätt mjöl, kakao, strö- och vaniljsocker och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en smord form, ca 20x30 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 18-20 minuter och låt den svalna. Den ska kännas kladdig.
- Fudge:
Koka ihop grädde, sirap och farinsocker. Låt det koka i ca 20 minuter på medelvärme. Krossa karamellerna i en mortel. Häll ner det samt hockeypulvret i kolasmeten när den kokat färdigt. Låt det stå kvar på värmen och rör så att karamellkrosset löser sig, ca 2 minuter. Dra kastrullen från värmen och tillsätt mjölkchokladen. Rör tills chokladen smält.
- Häll fudgen över kakan och låt den kallna helt innan den serveras. Garnera med lite strössel och servera gärna vispad grädde till.
Publicerat den
18 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar