Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammburgare med aromsmör och myntabulgur

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga burgare/biffar med en touch av syrligt citronskal som serveras med ett härligt aromsmör och fräsch bulgur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Dela körsbärstomaterna. Skala och strimla rödlöken. Blanda löken med citronjuice i en bunke. (finriv först skalet av citronen och lägg åt sidan) Låt stå och dra 10 minuter.
  2. Blanda ner kokt bulgur, tomater, hackad mynta och olivolja i lökblandningen.
  3. Vispa smör och pressad vitlök fluffigt med en elvisp. Blanda i finhackade soltorkade tomater, chilisås, finhackad persilja och finriven parmesanost.
  4. Blanda lammfärs, ägg, citronskal, salt och peppar. Rör till en smidig smet och forma till fyra burgare. Grilla eller stek burgarna i olivolja 3-5 minuter per sida i en stekpanna.
  5. Toppa burgarna med smöret och servera med myntabulgurn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.