Saftiga burgare/biffar med en touch av syrligt citronskal som serveras med ett härligt aromsmör och fräsch bulgur.
Instruktioner
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Dela körsbärstomaterna. Skala och strimla rödlöken.
Blanda löken med citronjuice i en bunke. (finriv först skalet av citronen och lägg åt sidan) Låt stå och dra 10 minuter.
- Blanda ner kokt bulgur, tomater, hackad mynta och olivolja i lökblandningen.
- Vispa smör och pressad vitlök fluffigt med en elvisp. Blanda i finhackade soltorkade tomater, chilisås, finhackad persilja och finriven parmesanost.
- Blanda lammfärs, ägg, citronskal, salt och peppar.
Rör till en smidig smet och forma till fyra burgare. Grilla eller stek burgarna i olivolja 3-5 minuter per sida i en stekpanna.
- Toppa burgarna med smöret och servera med myntabulgurn.
Publicerat den
24 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar