Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammburgare med ost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Perfekt för grillen, ger en liten extra kick med senap och rödlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser utom smöret och osten väl.
  2. Låt stå svalt i ca 20 minuter. Forma till stora biffar.
  3. Stek i smöret på medium värme ca 5-10 minuter på varje sida beroende på tjocklek.
  4. Skär igenom med en knivspets för att se så att biffarna nästan är genomstekta. Lägg en skiva ost på varje biff och lägg på ugnsgallret.
  5. Använd grilleffekten på ugnen och ha gallret högt upp i ugnen. Grilla i 3 minuter tills osten är ordentligt smält och bubblar. Om ni använder en utomhusgrill är det bara att lägga på osten på burgarna och sätta på locket på grillen i 2-3 minuter.
  6. Servera på hamburgerbröd eller frallor med riven isbergssallad, tomatskivor, ättiksgurka, ketchup och mera lök om så önskas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.