Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsbiffar med citronpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kombinationen av mustiga lammfärsbiffar och frisk citronpotatis är himmelsk. Även goda att göra med nöt- eller fläskfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela potatisen och blanda med hela vitlöksklyftor, tomater, olivolja och citronsaft i en smord ugnsform. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Blanda färs, salt, peppar och senap i en bunke. Smula ner fetaosten. Forma färsen till 8 små biffar. Lägg biffarna i ugnsformen bredvid potatisen. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader. Stek biffarna och potatisen ca 10 minuter. Strö citronskal och rosmarin över biffarna. Ringla över oljan Sätt in fatet mitt i ugnen ytterligare 5 minuter.
  4. Servera med turkisk yoghurt eller gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.