Saftiga lammfärsbiffar med vitlök, persilja och rivet citronskal som serveras med ett lent potatismos och en hemmagjord tomatsalsa.
Instruktioner
- Färsbiffar:
Skala och hacka löken och vitlöken.
Blanda alla ingredienser till färsbiffarna och forma till avlånga eller runda biffar. Hetta upp lite smör i en stekpanna.
Stek ca 1/3 av biffarna åt gången, runt om på medelstark värme 6-7 minuter sammanlagt.
Stek resten av biffarna.
- Potatismos:
Skala potatisen, skär eventuellt större potatisar i mindre bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är riktigt mjuk,ca 20 minuter.
Koka upp mjölk i en annan kastrull så att mjölken är kokhet när potatisen är klar.
- Häll av kokvattnet från potatisen och vispa sönder potatisen med en elvisp direkt i kastrullen.
Häll i lite mjölk i taget medan du vispar.
När du tycker att konsistensen är bra, tillsätt smör, salt och peppar.
- Tomatsalsa:
Kärna ur tomaterna och hacka tomatköttet. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna.
Skala och hacka löken.
Blanda tomater, pumpakärnor, mynta, lök, olivolja, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
- Servera biffarna med potatismoset och tomatsalsan.
Publicerat den
21 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar