Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsspett med salsa verde och saffransrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spett och salsa verde kan förberedas dagen innan medan risotton bör serveras nylagad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spett: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färsen med övriga ingredienser till lammfärsspetten. Rulla 12 avlånga korvar och trä upp dem på spett. Stek dem i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  2. Salsa verde: Mixa alla ingredienserna till en sås.
  3. Saffransrisotto:Fräs löken mjuk med saffran i olja i en vid kastrull. Tillsätt riset och rör om. Smula i buljongtärningen och tillsätt lite vin och vatten åt gången och låt vätskan koka in ordentligt. Koka och späd på svag värme under ständig omrörning 20-30 minuter, tills riset är klart. Rör till sist ner parmesanost och peppra. Garnera med tomater och sockerärter skurna i strimlor. Tallriken blir extra vacker av krasseblommor som garnering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.