Spett och salsa verde kan förberedas dagen innan medan risotton bör serveras nylagad.
Instruktioner
- Spett: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färsen med övriga ingredienser till lammfärsspetten. Rulla 12 avlånga korvar och trä upp dem på spett. Stek dem i mitten av ugnen ca 10 minuter.
- Salsa verde: Mixa alla ingredienserna till en sås.
- Saffransrisotto:Fräs löken mjuk med saffran i olja i en vid kastrull. Tillsätt riset och rör om.
Smula i buljongtärningen och tillsätt lite vin och vatten åt gången och låt vätskan koka in ordentligt. Koka och späd på svag värme under ständig omrörning 20-30 minuter, tills riset är klart.
Rör till sist ner parmesanost och peppra. Garnera med tomater och sockerärter skurna i strimlor. Tallriken blir extra vacker av krasseblommor som garnering.
Publicerat den
18 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar