Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammköttbullar med chèvresås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Goda köttbullar på lammfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll ströbrödet i en bunke. Slå på grädden och låt svälla en stund. Tillsätt äggulan.
  2. Riv rödlöken och finhacka vitlöken. Rör ner rödlök, vitlök och färs i bunken. Blanda till en slät färs och krydda med salt och peppar. Forma färsen till runda köttbullar och stek dem tills de fått lagom mycket färg. Lättast att steka dem i omgångar och lägga dem i tex en traktörpanna. Diska inte ur stekpannan efteråt.
  3. Häll grädden i stekpannan du använde till köttbullarna. Smula ner chèvreosten och buljongtärningen. Vispa runt ordentligt och låt såsen bli ordentligt varm utan att koka. Kokar såsen är det risk att den blir grynig. Tillsätt soja och lingonsylt och smaka av med salt och peppar.
  4. Häll såsen över köttbullarna och låt dem småputtra på låg värme i såsen i 10-15 minuter. Garnera med färsk timjan. Servera gärna köttbullarna med ett gott potatismos och rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.