Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammköttbullar med tomatsalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka de soltorkade tomaterna. Pressa vitlöken. Blanda lammfärs med ägg, rödvin, soltorkade tomater, vitlök, citronrasp eller citronbalsamico och buljong. Stabilisera smeten med ströbröd mot slutet. Salta och peppra. Forma köttbullar som steks i lika delar smör och olivolja.
  2. Tomatsalsan Blanda tomatpuré med vatten, oliv- och kapristapenade, bitar av grön sparris (frysta går bra) och buljongpulver. Normalt behövs inget extra salt men smaka av med svartpeppar. Värm försiktigt, salsan behöver inte koka.
  3. Servera med nykokt pasta kryddad med olivolja, salt och svartpeppar. Lägg upp pasta, tomatsalsa och köttbullar på tallriken och toppa med färskriven parmesanost och mer svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.