Möra, saftiga lammkotletter är utmärkta att grilla. En krämig vitlökssås smakar härligt till.
Instruktioner
- Gnid in lammkotletterna med vitlök och lägg dem på ett lämpligt fat. Blanda olja, citronsaft och basilika och häll det över köttet. Låt det marinera ca 30 minuter.
- Sås: Smält matfettet i en kastrull och fräs löken ett par minuter. Häll på vinet och låt det koka tills ca 2 msk återstår. Blanda ned grädde, vitlök och basilika och låt det koka tills det blivit krämigt, 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar och håll såsen varm.
- Ta upp kotletterna ur marinaden och krydda dem med salt och peppar. Grilla dem i övre delen av ugnen 6-8 minuter på varje sida eller tills de är lagom grillade.
- Servera lammkotletterna med hasselbackspotatis eller råstekt potatis, gröna bönor och sallad. Bjud såsen till.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blev ett medelbetyg här. Såsen var gudomlig men själv gillade jag inte marinaden på kotletterna. Yngsta dottern och maken däremot tyckte allt var på topp.
Hur gott som helst! Vi har supernöjda! Gjorde potaitsgratäng till istället och grillade egenslaktat lamm ute på grillen! Sparris till det! Tack för en härlig smakupplevelse!
Blev mycket nöjd, såsen var supergod och kommer att göra den flera gånger, har ½ lamm i frysen.