Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammsatay med kokossmak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammkött i små tärningar som träs på små spett, grillas i vanlig ugn och serveras med soja och ananasbitar i skålar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lammköttet i 2 cm stora tärningar. Skala och hacka gul lök och vitlöksklyftan. Blanda löken i en skål med pressad limejuice, soja, vinäger, sambal oelek, kokosflingor och olja.
  2. Blanda ner köttet och rör om så att alla bitar blir panerade med blandningen. Trä upp tärningarna på små spett. Lägg på eldfast fat. Grilla under grillelement i ugn (vanlig eller mikro) i 5-8 minuter. Vänd spetten någon gång under tillagningen.
  3. Servera med ris, extra soja i skålar samt ananasbitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.