Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek med omanska kryddor

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 8 timmar
Skriv ut

I ökenlandet Oman har man en speciell kryddblandning som kallas Oman Bizar. Den är aningen het men framförallt aromatisk. Det långsamstekta svalnade lammet får en kryddig och salt yta med ett saftigt inre, men kan även serveras varm då den får vila i 10 min i folie efter tillagning innan man skär upp den. Verkar tillagningen lång? Ja, men den sammanräknade arbetsinsatsen är i alla fall liten.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 75 grader Blanda olivolja och pressad citron och gnid in steken med detta. Det ger en fräschör och gör att salt och kryddor fäster bättre. Salta steken runtom. Gnid in kryddorna runtom. Sätt in steken i en långpanna i ugnen. Stick in en ugnstermometer i den. ugnstek lammet i 6-7 timmar tills termometern visar 60 grader. Ta ut steken och låt den vila i ugnspannan så länge. Höj ugnen till max (275-300 grader) sätt in steken igen i ca 10 min tills steken fått en vackert brynt färg. Ta ut steken och låt den svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.