Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne med färs och kryddstark korv

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den klassiska lasagnen har fått en ny touch med kryddiga korvar och squash.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp smöret och fräs färsen smulig. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Slanta korvarna. Tärna squashen. Skiva champinjonerna. Tillsätt krossade tomater i färsen samt alla grönsaker. Rör om och låt allt stå och puttra 15-20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Bechamelsås: Smält smöret och tillsätt maizena, vispa runt och tillsätt därefter mjölk. Rör hela tiden i såsen så att den inte bränns vid.
  4. Varva färsblandning, lasagneplattor och bechamelsås i en gratängform. Det översta lagret ska vara lasagneplattor och därefter bechamelsås. Toppa med riven mozzarella.
  5. Grädda i ugnens mitt i ca 20 minuter. Kontrollera så att osten inte blir bränd. Garnera med kryddgrönt och servera lasagnen gärna med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.