Den klassiska lasagnen har fått en ny touch med kryddiga korvar och squash.
Instruktioner
- Hetta upp smöret och fräs färsen smulig. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Slanta korvarna. Tärna squashen. Skiva champinjonerna. Tillsätt krossade tomater i färsen samt alla grönsaker. Rör om och låt allt stå och puttra 15-20 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Bechamelsås:
Smält smöret och tillsätt maizena, vispa runt och tillsätt därefter mjölk. Rör hela tiden i såsen så att den inte bränns vid.
- Varva färsblandning, lasagneplattor och bechamelsås i en gratängform. Det översta lagret ska vara lasagneplattor och därefter bechamelsås. Toppa med riven mozzarella.
- Grädda i ugnens mitt i ca 20 minuter. Kontrollera så att osten inte blir bränd. Garnera med kryddgrönt och servera lasagnen gärna med en sallad.
Publicerat den
16 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar