Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne med kirskål

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ta vara på ogräset i trädgården och prova en lasagne med kirskålsstuvning istället för spenatstuvning. Billigt och praktiskt och jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök och vitlök i lite olja tillsammans med peppar. Häll på krossade tomater, låt sjuda till önskad konsistens och smaksätt med salt, ev mer peppar och örtkryddor. Ställ av.
  2. Smält margarinet i en kastrull och rör ut smöret i det. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning så att det inte blir några klumpar. Koka upp och rör medan såsen tjocknar. Småkoka i 2-3 min och smaksätt därefter med salt, svartpeppar och riven muskot. Hacka kirskålen och vänd i såsen. Koka någon minut och ställ av.
  3. Varva såserna med lasagneplattor i en stor eller två mindre ugnssäkra formar. Toppa med riven ost och grädda i 225 grader tills lasagnen är mjuk helt igenom och fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.