- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ta vara på ogräset i trädgården och prova en lasagne med kirskålsstuvning istället för spenatstuvning. Billigt och praktiskt och jättegott.
Instruktioner
- Fräs lök och vitlök i lite olja tillsammans med peppar. Häll på krossade tomater, låt sjuda till önskad konsistens och smaksätt med salt, ev mer peppar och örtkryddor. Ställ av.
- Smält margarinet i en kastrull och rör ut smöret i det. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning så att det inte blir några klumpar. Koka upp och rör medan såsen tjocknar. Småkoka i 2-3 min och smaksätt därefter med salt, svartpeppar och riven muskot. Hacka kirskålen och vänd i såsen. Koka någon minut och ställ av.
- Varva såserna med lasagneplattor i en stor eller två mindre ugnssäkra formar. Toppa med riven ost och grädda i 225 grader tills lasagnen är mjuk helt igenom och fått fin färg.
Publicerat den
2 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar