Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne med ostfyllning och broccoli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fantasin har inga gränser när det gäller lasagne! Denna variant är fylld med bl.a. broccoli, morötter, mozzarella och vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa broccolin. Skär av buketterna och skär stjälken i tunna skivor. Koka upp en kastrull med vatten och lite salt. Koka broccolin i 4 minuter. Spola broccolin i kallt vatten och låt den rinna av.
  2. Skala morötterna och riv dem grovt. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs morötterna tills de mjuknar. Pressa ner vitlökarna. Salta och peppra. Ta stekpannan från värmen och låt det svalna.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop kesella, ägg, broccoli och morotsblandningen. Krydda med salt, peppar och oregano. Hetta upp matfettet i en kastrull. Vispa ner mjölet och bryn någon minut. Vispa ner mjölken. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar, muskot och citronsaft. Skär mozzarellan i skivor och lägg ihop lasagnen.
  4. Smörj en ugnsfast form med matfett eller olja. Bred ut ett tunt lager bechamelsås på formens botten. Varva sedan lasagneplattor, grönsaksfyllning, parmesanost på varje lager. Bred tomatsås över det sista lagret med lasagneplattor. Lägg till sist på mozzarellaosten. Ställ in lasagnen i den varma ugnen och baka i 35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.