Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med frasig ostfyllning

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Frasig och god laxrätt i ugnen tillsammans med en fräsch rödbetssallad. Den hungrige lägger till kokt potatis eller potatisklyftor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär en ficka längsmed varje laxbit ner till skinnet men inte igenom. Salta och peppra laxen runt om. Lägg bitarna med skinnet ner på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Ostfyllning: Skär brödet i små tärningar. Blanda med mascarponeost och gorgonzolaost. Fördela fyllningen i fickorna. Stek mitt i ugnen i 12-15 minuter tills fyllningen börjar få fin färg och laxen känns färdig.
  4. Rödbetssallad: Klyfta rödbetorna. Häll salladen i en skål. Blanda vinäger, olja, salt och peppar. Häll det över salladen. Blanda ner rödbetor. Bryt nötterna i bitar och strö över dem.
  5. Servera den nystekta laxen till rödbetssalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.