Frasig och god laxrätt i ugnen tillsammans med en fräsch rödbetssallad.
Den hungrige lägger till kokt potatis eller potatisklyftor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär en ficka längsmed varje laxbit ner till skinnet men inte igenom. Salta och peppra laxen runt om. Lägg bitarna med skinnet ner på en plåt med bakplåtspapper.
- Ostfyllning:
Skär brödet i små tärningar. Blanda med mascarponeost och gorgonzolaost. Fördela fyllningen i fickorna. Stek mitt i ugnen i 12-15 minuter tills fyllningen börjar få fin färg och laxen känns färdig.
- Rödbetssallad:
Klyfta rödbetorna. Häll salladen i en skål. Blanda vinäger, olja, salt och peppar. Häll det över salladen. Blanda ner rödbetor. Bryt nötterna i bitar och strö över dem.
- Servera den nystekta laxen till rödbetssalladen.
Publicerat den
24 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar