Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med gurksallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Vips - så är laxen färdig i mikron och gurkan i silen. Sen är det bara att servera med rostat bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera gurkan på längden, kärna ur och skär den i halvmånar. Lägg gurkan i en sil, strö över 1 tsk salt och låt dra i 5 minuter.
  2. Lägg laxen på en tallrik. Salta och peppra. Täck laxen med plastfolie och tillaga den i mikron på full effekt, max 800 W, 4 minuter eller tills den är genomkokt.
  3. Skölj gurkan och klappa den torr mot en handduk. Plocka laxen i bitar, blanda med gurkan, crème fraiche och dill, krydda med svartpeppar. Servera med brödet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.