En superenkel och fantastiskt god laxrätt! Laxen rimmas i några minuter, vilket ger fisken en extra riklig och god smak.
Instruktioner
- Lägg laxfilébitarna på en tallrik. Blanda socker och salt i en skål. Gnid in fisken med socker- och saltblandningen och låt den rimmas i 10 minuter.
Torka sedan av laxen med hushållspapper.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär zucchinin i tunna skivor och paprikan i bitar. Stek zucchini, paprika och körsbärstomater i olivolja i en stekpanna. Lägg laxbitarna och grönsakerna i en smord ugnsfast form eller i 4 portionsformar.
- Vispa ihop mellangrädde, smulad buljongtärning, pressad blodgrape och pressad vitlök i en skål. Häll såsen över fisken. Gratinera laxen mitt i ugnen i ca 12 minuter.
- Garnera laxen med blodgrapeklyftor och servera med pressad potatis och en grönsallad.
Publicerat den
4 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar