Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxforeller med mandel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laxforell är en fisk som kräver sin sås. Ingefära blir en värdig följeslagare tillsammans med flagad mandel i en krämig gräddsås. Några droppar worcestersås på fisken sätter pricken över i:et.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ur och skölj fisken. Droppa över citronsaft och worcestersås. Salta fisken och vänd den sedan i mjöl.
  2. Smält 2 msk matfett i en stekpanna och stek fisken. Sänk värmen när fisken fått färg och låt den eftersteka ca 5-7 minuter så att den blir genomstekt. Ta upp fisken och håll den varm.
  3. Bryn mandelspånen i resten av matfettet så att de blir ljusbruna. Tillsätt ingefärsstrimlor, ingefärslag och grädde. Låt koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.
  4. Låt laxforellerna dra en stund i såsen, innan du serverar den. Garnera med citron och persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • svengelsk 11 mars 2011

    Lättgjort, annorlunda och gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.