- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Lättlagad fiskgryta med mycket smak.
Jag använder gärna frysta, färdighackade kryddörter för att spara tid.
Instruktioner
- Skär morötterna i smala stavar, purjon och löken i strimlor och paprikan i strimlor som halveras.
- Stek först morötterna ett par minuter i matfettet, låt sedan lök, purjolök och paprika steka med tills de är mjuka och fått lite färg.
- Strö över lite vetemjöl och smula över buljongtärningen och häll sedan på matlagningsgrädden.
Rör om så allt blandas väl.
- Tillsätt dill, persilja och gräslök efter smak och blanda om.
- Krydda med lite citronpeppar och låt koka ihop ett par minuter.
- Dela fisken i 8-10 bitar och lägg dem försiktigt i grönsakssåsen.
- Vänd efter några minuter och häll gärna över lite sås.
När fisken är klar, smaka ev. av med örtsalt och mer peppar.
- Servera med ris eller kokt potatis.
Publicerat den
7 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar