Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxsallad med lime och jordnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Middagsmat som påminner om semester på varmare breddgrader. Tänk att något som smakar så bra kan vara så nyttigt! Laktosfri, äggfri och glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj dem i kallt vatten. Skär kålen i tunna strimlor, använd gärna en mandolin. Blanda nudlarna med kål, morot, sweet chilisås, limeskal (endast det gröna), limesaft och fisksås. Smaka eventuellt av med salt.
  2. Skär laxen i stora kuber, salta och rulla bitarna i sesamfröna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om 2 minuter. De ska få en knaprig yta, och laxen får gärna vara lite rå i mitten.
  3. Lägg ihop nudelsalladen med lax, koriander, hackade jordnötter och limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.