En elegant och vacker förrätt.
Instruktioner
- Skölj laxen, torka av den och skär den i tärningar. Blanda 2 msk citronsaft, salt, peppar och 1 msk olivolja och häll över laxen.
- Skala gurkan och skär den i halvor på längden, ta ur kärnorna med hjälp av en sked, skär gurkan i små tärningar.
Strö över en nypa salt och låt rinna av i ett durkslag i 10 minuter. Mosa hälften av gurktärningarna med hälften av resten av citronsaften och 1 msk olivolja.
Blanda återstående gurka med olja och citronsaft.
- Skala potatisen, skär i små tärningar, blanda med salt och dillfrön.
- Placera ett runt kakmått 6-8 cm i diameter på en tallrik, lägg i en fjärdedel av de marinerade laxtärningarna, tryck ner dem lite och ta försiktigt bort formen. Gör likadant med de andra tre portionerna.
- Lägg över lite mosad gurka på varje portion och servera lite potatis- och gurksallad bredvid. Garnera med 1 msk yoghurt, lite kajennpeppar och några dillkvistar.
Publicerat den
1 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar