Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxtartar med potatis och gurksallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En elegant och vacker förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj laxen, torka av den och skär den i tärningar. Blanda 2 msk citronsaft, salt, peppar och 1 msk olivolja och häll över laxen.
  2. Skala gurkan och skär den i halvor på längden, ta ur kärnorna med hjälp av en sked, skär gurkan i små tärningar. Strö över en nypa salt och låt rinna av i ett durkslag i 10 minuter. Mosa hälften av gurktärningarna med hälften av resten av citronsaften och 1 msk olivolja. Blanda återstående gurka med olja och citronsaft.
  3. Skala potatisen, skär i små tärningar, blanda med salt och dillfrön.
  4. Placera ett runt kakmått 6-8 cm i diameter på en tallrik, lägg i en fjärdedel av de marinerade laxtärningarna, tryck ner dem lite och ta försiktigt bort formen. Gör likadant med de andra tre portionerna.
  5. Lägg över lite mosad gurka på varje portion och servera lite potatis- och gurksallad bredvid. Garnera med 1 msk yoghurt, lite kajennpeppar och några dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.