Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxterrin med vinsmak

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Säkert mycket gott för dom som gillar fisk. Man måste ju variera sig lite va.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelantinbladen i rikligt med kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Ta bort skinn och ben från laxen. Mixa laxen i en matberedare. Skölj, ansa och fin strimla purjolöken.
  3. Värm vinet i en kastrull. Ta upp och låt gelantinbladen smälta i vinet. Låt blandningen svalna något.
  4. Blanda laxen med purjo och lätt créme fraiche. Häll i gelantinblandningen i en fin stråle under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Klä en avlång form ca 11/2 liter, invändigt med den kallrökta laxen. Fördela sedan laxmoussen i formen och ställ kallt i 3 timmar så den stelnar.
  6. Stjälp upp laxterrinen på en skärbräda och skär den i tunna skivor. Servera den tillsammans med salld och citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.