Säkert mycket gott för dom som gillar fisk. Man måste ju variera sig lite va.
Instruktioner
- Lägg gelantinbladen i rikligt med kallt vatten i ca 5 minuter.
- Ta bort skinn och ben från laxen.
Mixa laxen i en matberedare. Skölj, ansa och fin strimla purjolöken.
- Värm vinet i en kastrull. Ta upp och låt gelantinbladen smälta i vinet. Låt blandningen svalna något.
- Blanda laxen med purjo och lätt créme fraiche.
Häll i gelantinblandningen i en fin stråle under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
- Klä en avlång form ca 11/2 liter, invändigt med den kallrökta laxen. Fördela sedan laxmoussen i formen och ställ kallt i 3 timmar så den stelnar.
- Stjälp upp laxterrinen på en skärbräda och skär den i tunna skivor. Servera den tillsammans med salld och citron.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar