Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikor med sherrysmak

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Efterrätter med konserverad frukt pysslade man mycket med på 60-talet. Det fanns ju inte samma tillgång på frukt från jordens alla hörn som idag. Jag får fortfarande riktig feeling när jag någon gång äter fruktcocktail på burk! Det här är dock litet mer avancerat än så.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt det mesta av persikolagen rinna av och fukta sedan persikorna lätt med sherry, som får dra in under ett par påspädningar. Vinsmaken får inte bli framträdande och därför krävs det alls ingen stor mängd sherry.
  2. Servera med vispad grädde och strö över litet flagad eller hackad mandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.