Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF Semlor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Dessa semlor är mindre än stora men större än mini ;) Jag tycker många recept är alldeles för snåla med sötningen i lchf bak, så det är mer i detta recept än vad de vanligtvis brukar vara.. Vill du ha mindre sött är det bara och ta mindre. :) Jätte goda! :D

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175° Vispa ägg och sötning poröst. Blanda i grädden och det smälta smöret.
  2. Blanda övriga torra ingredienser och vispa ner dem i äggsmeten. Låt stå några minuter. Degen är rätt kladdig så använd fuktade händer när du med lätt hand formar 6 bollar som du lägger på plåt med bakpapper på. Grädda i mitten av ugn ca 20-25 min i 175° Låt svalna ordentligt. Pensla ev med lite vatten för att ytan inte ska bli för hård efter gräddning.
  3. Skär av topparna på 75% av höjden på bullarna och gräv ur ett ganska brett hål i varje och karva försiktigt ur hål med en tesked.
  4. Jobba ihop mandel,sukrin melis ,stevia och grädde till en mandelmassa. Blanda ev i lite av inkråmet du karvat ur tidigare.
  5. Fyll med mandelmassan på med grädde och lock. Garnera med lite sukrin mellis på locket..

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.