Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF - Janssons järpar

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Underbara järpar med en lätt smak av ansjovis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Hacka ansjovis och persilja och tillsätt den i pannan. Låt blandningen svalna en aning.
  2. Blanda färsen med grädde, salt och peppar. Häll även i den avsvalnande lök- och ansjovisblandningen och rör om.
  3. Forma färsen till avlånga järpar och stek dem i smör.
  4. Servera gärna med lchf - gräddsås, lchf - blomkålsmos och lite lchf - pressgurka.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • bpedersen60 16 februari 2009

    till hur många pers. är det beräknat

  • TiniTott 18 april 2009

    Äggen bör väl oxå användas, dom ska i färsen eller? Bara så jag är säker =)

  • Miltons7a 14 maj 2009

    jättegott, jag la till lite rosmarin också tack för receptet hälsning

  • Agoran 20 augusti 2009

    Barnen vägrade äta efter första tuggan och det säger ganska mycket när den äldsta (12) vägrar, det räcker med min ena hand för att räkna upp dom gångerna det hänt... Jag sätter ändå en trea för jag och gubben tyckte det var ganska gott och anjovis är ju en "vuxensmak".

  • TebeSolaris 9 juni 2012

    Mycket goda järpar! Lagade hela lchf-konceptet med blomkålsmos, gräddsås och gurka (nja, gurkan kom faktiskt från burk) och det blev mycket lyckat. Tack för receptet, det kommer att användas fler gånger. Ett tips. Om man får över några järpar servera dem som frukost eller mellanmål tillsammans med rödbetssallad á la lchf. Blev väldans gott.

  • evaullabritt 6 november 2014

    Riktigt bra recept. Tack. Vi åt stuvad spenat och färsk gurka som tillbehör.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.