- Serverar: 6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Underbara järpar med en lätt smak av ansjovis.
Instruktioner
- Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Hacka ansjovis och persilja och tillsätt den i pannan. Låt blandningen svalna en aning.
- Blanda färsen med grädde, salt och peppar. Häll även i den avsvalnande lök- och ansjovisblandningen och rör om.
- Forma färsen till avlånga järpar och stek dem i smör.
- Servera gärna med lchf - gräddsås, lchf - blomkålsmos och lite lchf - pressgurka.
Publicerat den
7 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
till hur många pers. är det beräknat
Äggen bör väl oxå användas, dom ska i färsen eller? Bara så jag är säker =)
jättegott, jag la till lite rosmarin också tack för receptet hälsning
Barnen vägrade äta efter första tuggan och det säger ganska mycket när den äldsta (12) vägrar, det räcker med min ena hand för att räkna upp dom gångerna det hänt... Jag sätter ändå en trea för jag och gubben tyckte det var ganska gott och anjovis är ju en "vuxensmak".
Mycket goda järpar! Lagade hela lchf-konceptet med blomkålsmos, gräddsås och gurka (nja, gurkan kom faktiskt från burk) och det blev mycket lyckat. Tack för receptet, det kommer att användas fler gånger. Ett tips. Om man får över några järpar servera dem som frukost eller mellanmål tillsammans med rödbetssallad á la lchf. Blev väldans gott.
Riktigt bra recept. Tack. Vi åt stuvad spenat och färsk gurka som tillbehör.
Trevligt att hitta min gamla receptkreation från Fett Bra Mat - bättre brödlös än rådlös som jag laddade upp på bloggen på Passagen en gång i tiden. När sidan sedan kraschade och man inte lyckades få upp bloggarna igen trodde jag att alla mina recept gått förlorade. Kul att den blev bevarad här. Tack för det!