Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas galet goda hurtbullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

De här goda och nyttiga bullarna är perfekt som frukostbröd resten av veckan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg 1: 1. Blanda alla ingredienser i en bunke, täck med plastfilm och låt stå i rumstemperatur i minst 30 minuter.
  2. 1. Värm mjölken till fingerljummet, max 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken. 3. Rör ner deg 1 i bunken. 4. Blanda ner sirap, hasselnötter, havregryn, russin, hackade aprikoser och hackade katrinplommon. 5. Tillsätt lite mjöl i taget. Degen ska vara väldigt, väldigt kladdig. 6. Klicka ut bullarna på en plåt med bakplåtspapper och strö över solrosfrön och lite vetemjöl. 7. Sätt ugnen på 200 grader. 8. Låt bullarna jäsa under en bakduk i cirka 1 1/2 timme. 9. Grädda bröden i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ChristinaLj 17 november 2008

    Det här brödet är det absolut godaste jag vet, jag bakar det regelbundet och det är det enda brödet vi äter just nu! Dessutom håller man sig mätt länge! Christina

  • carojo 14 januari 2009

    Dessa bullar är helt underbara! Har blivit helt galen i att baka dem och har alltid nga i min frys!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.