Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lillys krans

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett recept från en gård som heter Backåkra och som en gång ägdes av Dag Hammarskjöld.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en smidig deg på ägg, jästen upplöst i mjölken, socker och mjöl.
  2. Kavla ut och skiva smöret över 2/3 av degen. Vik degen i tre delar, kavla och vik ytterligare tre gånger. Kavla ut degen igen och lägg på den hoprörda fyllningen. Rulla ihop till en krans, lägg på plåt med bakpapper och klipp kransen lätt.
  3. Låt jäsa på kall plats ca 2 timmar och grädda ca 20 minuter i 225°. Sikta över florsocker och njut kransen nygräddad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.